Stucwerk/sierpleister

Stucwerk, ook wel sierpleister genoemd, is een dunne laag pleister (mortel) die op een binnen- of buitenmuur wordt aangebracht door een stukadoor. Dit kan op een sierlijke manier met lijsten of pilaren tot een decoratief geheel zorgen. Vaak wordt sierpleister/stucwerk aangebracht om oneffen of beschadigde muren strak te maken tot één geheel. Dit kan met of zonder sjabloon.

Stucwerk dat op een muur is aangebracht is na een aantal dagen droog en overschilderbaar. Vlak pleisterwerk kan ook behangen worden.

 

Voorbehandelen muur met stucwerk

Afhankelijk van de ondergrond moet een muur wel of niet worden voorbehandeld. Een ondergrond die zuigend is, zoals een bakstenen muur, hoeft normaal gesproken niet voorbehandeld te worden. Bij muren met een gladde, minder of niet zuigende ondergrond of een sterk zuigende ondergrond zoals kalkzandsteen of cellenbeton is voorbehandeling wel noodzakelijk.

Een voorbehandeling kan voorstrijk zijn. Dit middel zorgt er voor dat het stucwerk goed hecht aan de ondergrond en de sierpleister er niet zomaar af kan vallen. In een kennismakingsgesprek bespreken we wat nodig is voor uw project.